Passie voor reizen en luchtvaart

Al in mijn jeugd was het mijn vurige wens om de wereld te verkennen. Dit was mijn drijfveer voor een langdurige carrière in de internationale reis- en luchtvaartwereld. Reizen, werken en omgaan met diverse culturen binnen dynamische wereld van de luchtvaart heeft mij een zeer brede ontwikkeling en blik op de wereld opgeleverd, en een boeiend leven.

Meer dan 35 jaar leiderschapservaring

Ik heb meer dan 35 jaar ervaring in management- en leiderschapsrollen bij luchtvaartmaatschappijen, waarvan ruim 20 jaar bij Transavia. En als interimmanager, consultant, coach en trainer binnen de bredere luchtvaart- en reisindustrie (startups, grote internationale luchtvaartmaatschappijen en leveranciers). In mijn loopbaan heb ik het voortouw genomen bij het ontwerpen en uitvoeren van strategische bedrijfsveranderingen en initiatieven voor reorganisatie, innovatie en transformatie. Telkens met als rode draad het verbeteren van de klantbeleving. Operational excellence, professionalisering van de teams en persoonlijke ontwikkeling van de teamleden waren hierbij de belangrijkste doelen.

Mijn eigen reis door het landschap van rouw

Naast het ondernemerschap met veel afwisseling en uitdagingen, kende mijn privéleven de nodige tegenslagen. Na een langdurig en zwaar ziekbed overleed mijn grote liefde en levenspartner op 47-jarige leeftijd. Dit grote gemis om zonder hem verder te gaan veroorzaakte uiteraard heftige rouwarbeid. In dezelfde periode overleden mijn beide ouders en een zeer goede vriendin. De verlies- en rouwbeleving waren voor mij zeer ingrijpend en bepalend. Ondanks mijn positieve instelling, veerkracht en rugzak vol brede levenservaring, leek elk perspectief te ontbreken op sommige momenten: komt dit ooit nog goed? Hoe word ik weer gelukkig?

Inmiddels kan ik volmondig zeggen dat ik deze periode van rouw en verlies heb overleefd en de weg naar geluk weer heb gevonden. Ik sta weer volop in mijn kracht en leef het leven nu nog intenser. Als een nieuwe versie van mijzelf.


Mensen en organisaties verder helpen

Ik zet mijn reis door het landschap van rouw graag in om anderen bij te staan door individuele rouw- en verliesbegeleiding. Mijn missie is het begeleiden van mensen en organisaties om te vernieuwen en verder te gaan op hun levensreis. Daarvoor organiseer en begeleid ik onder meer troostavonden en rouwretreats waar mensen samen kunnen delen en helen. Door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van verandering en transformaties bij bedrijven, ben ik ook gesprekspartner voor leiders en hr-professionals bij verlies-, rouw- en transitieprocessen op de werkvloer. Ik geef leiders en teams voorlichting over wat ze kunnen doen als een medewerker een dierbare verliest of een collega overlijdt. En hoe ze medewerkers kunnen steunen bij verlieservaringen als gevolg van (dreigend) ontslag, reorganisatie, fusie, boventalligheid en dergelijke.

Mijn persoonlijke ontwikkeling

Tijdens mijn carrière ben ik altijd cursussen en opleidingen blijven volgen op het gebied van management, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling en verandermanagement. Aangevuld met opleidingen voor professioneel begeleiden bij rouw en verlies. Lifestyle, meditatie en yoga vormen ook een belangrijk onderdeel van mijn kennisgebieden. En ik blijf natuurlijk continu in ontwikkeling. Meest recente opleidingen:·